Αναμιγνύουμε σε μπεν μαρι την Α και την Β φάση, τους 65-70 βαθμούς, έως να διαλυθούν πλήρως όλα τα συστατικά.
Αναδεύουμε έντονα με μιξεράκι έως να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα συστατικά.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε τα 5 gr του κολλαγόνου , τις κάψουλες της βιταμίνης Ε , τις σταγόνες του αιθ. Ελαίου και αν θέλουμε το συντηρητικό. Αναδεύουμε με το χέρι . Χωρίς συντηρητικό η κρέμα διατηρείται 2 μήνες στο ψυγείο και 1 μήνα εκτός.