Τελευταία Νέα
    Οι 4 εποχές είναι μια σειρά&nb…
     DO IT YOURSELF ΦΥΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ με δυόσμο, πρόπολη και αλόη Συνταγή για τ…
     ΓΑΛΗΝΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ: Η ονομασία προέρχεται από τον μεγαλύτερο ,μετά τον Ιπποκράτη, ιατ…
     Τι είναι η Ομοιοπαθητική;   Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδο…
     Παρασκευή κρέμας ματιών με αντιρυτιδική, συσφικτική, ενυδατική δράση Συστατικά για …
Όλα τα νέα »
Βιβλιογραφία

Νομοφοβία: Το άγχος αποχωρισμού από το κινητό

» Αρχική » Μαθήματα Ζωής

Νομοφοβία: Το άγχος αποχωρισμού από το κινητό Ποια είναι τα συμπτώματα από την απουσία του κινητού τηλεφώνου και ποιες είναι οι συνέπειες στην υγεία και στις σχέσεις.
Τι είναι το άγχος αποχωρισμού του τηλεφώνου;
Το άγχος αποχωρισμού τηλεφώνου (PSA) ή νομοφοβία (όταν δεν έχεις κινητό) είναι ο φόβος να διαχωριστείτε από το κινητό σας τηλέφωνο και το άγχος που προκαλείται από το να μην το έχετε στο χέρι ή να μην έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε σε κλήσεις και μηνύματα.
«Ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νομοφοβίας περιλαμβάνουν τον υποχρεωτικό έλεγχο του τηλεφώνου σας για μηνύματα ή ειδοποιήσεις και την ψευδαίσθηση ότι χτυπάει ή δονείται», εξηγεί ο Brudö. 'Ένα άλλο σύμπτωμα είναι η χρήση του τηλεφώνου σας σε ακατάλληλες ώρες ή σε ακατάλληλα μέρη, όπως το ντους, το μπάνιο ή στη μέση μιας σημαντικής συνάντησης ή δείπνου.
«Μερικοί πάσχοντες διαπιστώνουν ότι αισθάνονται άγχος όποτε δεν έχουν το τηλέφωνό τους στο οπτικό τους πεδίο και ότι θα αποφύγουν σκόπιμα καταστάσεις ή δραστηριότητες στις οποίες δεν μπορούν να έχουν το τηλέφωνό τους πάνω τους».
Ποιος κινδυνεύει από το άγχος του αποχωρισμού από το τηλέφωνο;
Όποιος έχει smartphone έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης νομοφοβίας. Περίπου το 66 τοις εκατό των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει νομοφοβία. Οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να έχουν στην κατοχή τους smartphone είναι οι νέοι ηλικίας 16 μέχρι 24 ετών. Και το 90% αυτών έχει κινητό.
«Μια μελέτη του Flurry, ο οποίος εξέτασε πάνω από 500.000 εφαρμογές σε 1,3 δις κινητά τηλέφωνα, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των εξαρτημένων ατόμων αυξήθηκε κατά ένα μαζικό 123% μόνο το τελευταίο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιπτώσεις νομοφοβίας αυξάνονται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται ", λέει ο Brudö.
«Μία μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου από την SecurEnvoy διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από νομοφοβία από τους άνδρες και ότι οι ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-34 υποφέρουν περισσότερο.
Συνέπειες
Η νομοφοβία μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία και την κοινωνική σας ζωή, καθώς και τις σχέσεις σας και την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο. Ο Brudö περιγράφει τις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νομοφοβία στη ζωή σας:
Αυξημένα επίπεδα άγχους
Ο αριθμός των ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα στρες, καθώς οι συνεχείς ήχοι και δονήσεις μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε στο χείλος του γκρεμού, εμποδίζοντάς σας από το να επικεντρωθείτε σωστά σε άλλες εργασίες.
Κακή ποιότητα ύπνου
Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία διαπίστωσε ότι η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ύπνου, αυξημένα επίπεδα άγχους και ακόμη και κατάθλιψη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και ιδιαίτερα στους νέους ενήλικες.
Κοινωνική απομόνωση
Σε καθημερινή βάση, εκείνοι με νομοφοβία μπορεί να διαπιστώσουν ότι υποφέρουν κοινωνικά, και πιθανώς ακόμη και σωματικά.
Προβλήματα σχέσεων
Η χρήση του τηλεφώνου σας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συνομιλίες και στις σχέσεις σας. Μια αναφορά από το Πανεπιστήμιο του Essex έδειξε ότι τα τηλέφωνά μας θα μπορούσαν να βλάψουν τις στενές σχέσεις μας - για παράδειγμα, αν δύο άτομα μιλούν πρόσωπο με πρόσωπο και ένας από αυτούς ελέγχει συνεχώς το τηλέφωνό τους, μπορεί να προκαλέσει έντονα αρνητικά συναισθήματα στον πομπό, ειδικά αν προσπαθεί να ενημερώσει τον δέκτη για κάτι σημαντικό.
Κίνδυνος μόλυνσης και καταπόνηση των ματιών
Το να αγγίζετε και να κοιτάζετε το κινητό σας τηλέφωνο υπερβολικά μπορεί πραγματικά να σας εκθέσει σε λοιμώξεις λόγω της ποσότητας των βακτηριδίων στο τηλέφωνό σας. Μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, εάν συνεχώς εστιάζετε σε μικρή οθόνη.
Τα συμπτώματα
Τα πιο εμφανή σημάδια της νομοφοβίας είναι αρχικά η αίσθηση ότι πρέπει να έχετε το τηλέφωνό σας συνέχεια μαζί σας και να το ελέγχετε.
«Εάν αισθάνεστε ότι χάνετε τον έλεγχο, αναρωτηθείτε: αν όταν δεν έχετε το τηλέφωνο μαζί σας αισθάνεστε άβολα; Εάν δεν έχετε μπαταρία ή δεδομένα, αναστατώνεστε; Εάν αισθάνεστε ότι ελέγχετε το τηλέφωνό σας ακόμη πιο συχνά από πριν, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε μια μέθοδο απεξάρτησης από το τηλέφωνο ", λέει ο Brudö.
Αν νομίζετε ότι έχετε νομοφοβία, καταβάλλετε μια συνειδητή προσπάθεια μείωσης της χρήσης του τηλεφώνου σας και προσπαθείτε να μην το κοιτάτε συνέχεια, εκτός αν πραγματικά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.
Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις σας ή το τηλέφωνό σας για σύντομα χρονικά διαστήματα, Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τα συναισθήματα άγχους και στρες. Εάν ασκείτε τακτικά αυτές τις συνήθειες, θα διαπιστώσετε ότι η απεξάρτηση από το τηλέφωνό σας θα γίνει ευκολότερη.
Πηγή: Iatronet


Call Us
23410 29529

Δευτέρα-Σάββατο
(9:00 -14:00)
Για τηλεφωνικές παραγγελίες© 2016 - pharma4seasons.gr -- Κατασκευη eshop by infocus
Back to top