ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Συνήθη Προβλήματα

Το καλάθι αγορών σας έχει ενημερωθεί

Το προϊόν Φασκόμηλο 30gr
έχει προστεθεί στο καλάθι αγορών σας!
« Επιστροφή Ολοκλήρωση Παραγγελίας »
» Αρχική » Πρώτες Ύλες » ΒΟΤΑΝΑ

Φασκόμηλο 30gr
Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Φασκόμηλο 30gr


Κωδ.: ΦασJ91
 
Τιμή:     1,50€
Τεμ.:
Περιγραφή

 Φασκόμηλο 30gr

 Salvia officinalis

Το φασκόμηλο είναι πιθανώς αποτελεσματικό στα εξής:

Νόσος Αλτσχάϊμερ

Η λήψη εκχυλισμάτων δύο διαφορετικών ειδών φασκόμηλου (Salvia officinalis και Salvia lavandulaefolia) για 4 μήνες φαίνεται να βελτιώνει την μάθηση, την μνήμη και την επεξεργασία πληροφοριών σε άτομα με ήπια έως μέτρια νόσο Αλτσχάιμερ Νοητική απόδοση

Η λήψη μιας εφάπαξ δόσης κοινού φασκόμηλου (Salvia officinalis) ή ισπανικού φασκόμηλου (Salvia lavandulaefolia) από το στόμα φαίνεται να βελτιώνει την μνήμη, την εγρήγορση και την προσοχή σε υγιείς ενήλικες. Όταν χρησιμοποιούνται ως αρωματοθεραπεία, αυτά τα είδη φασκόμηλου φαίνεται να βελτιώνουν την εγρήγορση, αλλά όχι την προσοχή και την μνήμη.

Έρπητες (όταν εφαρμόζεται ως αλοιφή που περιέχει φασκόμηλο και ραβέντι)

Η εφαρμογή μιας αλοιφής που περιέχει κοινό φασκόμηλο (Salvia officinalis) και ραβέντι (Rheum officinale και Rheum palmatum) σε έρπητα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την κρέμα ακυκλοβίρης (εμπορικό σκεύασμα Zovirax). Η κρέμα με ακυκλοβίρη (acyclovir) θεραπεύει τις πληγές του έρπητα σε περίπου 6 ημέρες. Η αλοιφή με φασκόμηλο και ραβέντι χρειάζεται περίπου 7 ημέρες. Το φασκόμηλο και το ραβέντι μαζί λειτουργούν γρηγορότερα από το φασκόμηλο μόνο.

Υψηλή χοληστερόλη

Η λήψη κοινού φασκόμηλου (Salvia officinalis) τρεις φορές την ημέρα για 2 μήνες φαίνεται ότι μειώνει την “κακή” χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, ή LDL) και τα τριγλυκερίδια και αυξάνει την “καλή” χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας, ή HDL).

Συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Πρώιμες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη εκχυλίσματος κοινού φασκόμηλου (Sage Menopause, Bioforce AG) για 8 εβδομάδες βελτιώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ιδιαίτερα τις εξάψεις. Επίσης, άλλες εν εξελίξει έρευνες υποδεικνύουν ότι η λήψη συνδυασμού κοινού φασκόμηλου (Salvia officinalis) και εκχυλίσματος alfalfa για 3 μήνες μειώνει τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις.

Καρκίνος του πνεύμονα

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τακτικά φασκόμηλο ως μπαχαρικό φαίνεται να έχουν 54% μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κάνουν.


 

Πονόλαιμος Οίδημα των αμυγδαλών (αμυγδαλίτιδα) Ηλιακό έγκαυμα Πόνος μετά από χειρουργική επέμβαση Απώλεια όρεξης Στομαχόπονος Ξηροστομία Επώδυνη έμμηνος ρύση Άσθμα Διάρροια Αέρια (μετεωρισμός) Φούσκωμα Δυσπεψία Υπερβολική εφίδρωση

Παρασκευή – δοσολογία

Έγχυμα

Ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κ.γ φύλλα και αφήστε το για 10 λεπτά και μετά, σουρώνετε. Πίνετε τρεις φορές την ημέρα.

Βάμμα

2-4 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Πλύσεις του στόματος

Ρίξτε 2 κ.γ φύλλα σε ½ λίτρο νερό, βράστε το και κατόπιν, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για 15 λεπτά. Κάντε βαθιές γαργάρες με το ζεστό ρόφημα επί 5-10 λεπτά, αρκετές φορές την ημέρα.

Έμβρεγμα

Βάζουμε 80 γρ. φύλλα μέσα σε 1000 γρ. κρασί Σάμου και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 8 μέρες. Παίρνουμε καθημερινά 1-3 κ.σ μετά το φαγητό.

 

Προφυλάξεις Παρανέργειες

 

Είναι ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ όταν λαμβάνεται από το στόμα ή εφαρμόζεται στο δέρμα σε φαρμακευτικές ποσότητες βραχυπρόθεσμα (έως 4 μήνες).

Επίσης, είναι ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ, όταν λαμβάνεται από το στόμα σε υψηλές δόσεις ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ορισμένα είδη φασκόμηλου, όπως το κοινό φασκόμηλο (Salvia officinalis), περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται θουγιόνη (thujone). Η θουγιόνη μπορεί να είναι δηλητηριώδης, εάν πάρετε μεγάλη δόση. Αυτή η χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και βλάβες στο ήπαρ και το νευρικό σύστημα. Η περιεκτικότητα του φασκόμηλου σε θουγιόνη ποικίλλει ανάλογα με το είδος του φυτού, τον χρόνο συγκομιδής, τις συνθήκες καλλιέργειας και άλλους παράγοντες.

Κύηση και θηλασμός

Η λήψη φασκόμηλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΣΦΑΛΗ λόγω της πιθανότητας κατανάλωσης θουγιόνης. Η θουγιόνη μπορεί να φέρει εμμηνόρροια σε μια γυναίκα και αυτό μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Αποφύγετε το φασκόμηλο εάν θηλάζετε επίσης. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η θουγιόνη μπορεί να μειώσει την παροχή μητρικού γάλακτος.

Διαβήτης

Το φασκόμηλο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Προσέξτε για σημάδια χαμηλού σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία) και παρακολουθήστε προσεκτικά το σάκχαρό σας, εάν έχετε σακχαρώδη διαβήτη και χρησιμοποιείτε φασκόμηλο. Η δόση των φαρμάκων για τον διαβήτη μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή από τον γιατρό σας.

Ευαίσθητες σε ορμόνες καταστάσεις, όπως καρκίνος του μαστού, καρκίνος της μήτρας, καρκίνος των ωοθηκών, ενδομητρίωση, ή ινομυώματα μήτρας

Το ισπανικό (Salvia lavandulaefolia) μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με την γυναικεία ορμόνη (οιστρογόνα). Εάν έχετε οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να επιδεινωθεί από την έκθεση στα οιστρογόνα, μην χρησιμοποιήσετε ισπανικό φασκόμηλο.

Υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση ή υπόταση)

Το ισπανικό (Salvia lavandulaefolia) μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση σε ορισμένα άτομα που έχουν ήδη με υπέρταση, ενώ το κοινό φασκόμηλο (Salvia officinalis) μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα που έχουν ήδη υπόταση. Φροντίστε να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση.

Διαταραχές επιληπτικών κρίσεων

Εάν έχετε διαταραχή επιληπτικών κρίσεων, μην πάρετε φασκόμηλο σε ποσότητες υψηλότερες από αυτές που συνήθως βρίσκονται στα τρόφιμα.

Χειρουργική επέμβαση

Το κοινό φασκόμηλο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια και μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Σταματήστε να το χρησιμοποιείτε ως φάρμακο τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.Call Us
23410 29529

Δευτέρα-Σάββατο
(9:00 -14:00)
Για τηλεφωνικές παραγγελίες© 2016 - pharma4seasons.gr -- Κατασκευη eshop by infocus
Back to top